Foto: TT

Kvinna hittad död i Eskilstuna – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 70-årsåldern har hittats död i en lägenhet i närheten av Eskilstunastadsdelen Årby. En 60-årig man, som befann sig i bostaden, sitter anhållen misstänkt för mord.

Vid klockan 20.45 fick polisen larmet. När polispatrullen kom till platsen hittade de en död kvinna och en man i lägenheten.

– Det finns omständigheter på platsen som gör att vi misstänker att kvinnan bragts om livet och mannen grips misstänkt för mord, säger vakthavande befäl Joel Gerdin.

Både mannen och kvinnan är skrivna på den aktuella adressen i närheten av Årby, enligt polisen.

Ringde själv och anmälde

Det var den gripne mannen själv som ringde polisen och anmälde dödsfallet, men polisen kunde inte omedelbart förhöra honom.

– Han har vårdats på sjukhus för åkommor som inte har med själva brottet att göra så förhöret är fördröjt, säger jourhavande förundersökningsledare Johan Carlsson.

Under natten och morgonen genomförde polisen en teknisk undersökning i lägenheten. En förundersökning om mord är inledd.

– Vi har säkrat de vittnesuppgifter som vi kan tänkas fånga upp initialt. Det kan bli så att vi kommer att vilja prata med fler och även knacka dörr, säger Johan Carlsson.

Andra dödsfallet på ett dygn

Mannen anhölls senare misstänkt för mord. Det är det andra dödsfallet i Sörmland inom loppet av ett dygn där polisen misstänker mord. Vid 17-tiden på lördagen hittades en man död i en lägenhet i Flen. Men polisen ser inga samband mellan de båda dödsfallen.

– Det är enskilda händelser, säger Joel Gerdin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.