En kvinna döms till böter efter att hon haft en liftare på biltaket och en annan tjej som hängde ut genom bilrutan. Foto: Ur polisens förundersökning

Kvinna med takliftare dömd av tingsrätten

Publicerad

Kvinnan erkänner att hon hade en liftare på taket till sin bil och en annan hängande ut genom en ruta. Nu har hon dömts av tingsrätten för vårdslöshet i trafik.

Det var i juli förra året som en person i Strängnäs blev vittne till en bilfärd där en tjej låg på taket och en annan hängde ut genom en av bilens rutor. Bakom ratten satt en kvinna i 20-årsåldern.

Vittnet fotograferade händelsen och bilderna har använts i bevisningen mot föraren.

Enligt samma vittne ska ekipaget ha färdats i mellan 30 och 40 kilometer i timmen, medan den nu dömda kvinnan menar att hon körde långsammare för att undvika en olycka. I förhör har hon erkänt gärningen och sagt att hon i stunden tyckte att det var en rolig grej men att hon ångrade sig efteråt.

I och med kvinnans erkännande anser Eskilstuna tingsrätt att åtalet är styrkt. Kvinnan i 20-årsåldern döms därför för vårdslöshet i trafik och till att betala 2 800 kronor i böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.