Läkare dömd till fängelse för att ha bundit och hotat kvinna

Uppdaterad
Publicerad
En läkare verksam i Sörmland har dömts till fängelse. Enligt tingsrätten har han bundit fast en kvinna och hotat att begå självmord framför henne.

Händelsen inträffade i april i år i en bostad.

Enligt domen har han bundit fast kvinnan vid en stol, och utöver att ha hotat att ta sitt liv inför hennes ögon ska han också ha hotat att skada henne samtidigt som han riktat en kniv mot hennes ansikte.

Mannen döms nu till fängelse i ett år och tre månader för grovt olaga hot och olaga frihetsberövande. Han ska även betala kvinnan ett skadestånd på omkring 45 000 kronor.

Enligt domen vidgår mannen stora delar av händelseförloppet, men bland annat förnekar han att han ska ha riktat en kniv mot kvinnan.

Läkarens arbetsgivare bedömer att han är en fara för patientsäkerheten och har anmält honom till IVO. Han är sedan brottsmisstankarna framkom avstängd från sin arbetsplats.

Hit kan du vända dig om du mår dåligt

Visa

Vid akuta lägen eller vid tankar på självmord, ring alltid 112.

  • Vårdguiden – 1177.
  • Jourhavande medmänniska – 08-702 16 80. Alla dagar kl 21–06. Chatt söndagar kl 21-24.
  • Jourhavande präst – ring 112 och fråga efter jourhavande präst. Chatt sön–tors kl 20–24.
  • Självmordslinjen – finns tillgänglig via chatt och telefon 90101 för den som har tankar på att ta sitt liv, eller för den som har frågor om närstående som har tankar på att ta sitt liv. Alla dagar 06-24.
  • Föräldralinjen – för den som är orolig för sitt barn, eller ett barn i sin närhet. 020-85 20 00, öppet vardagar klockan 10–15 samt torsdagskvällar 19.00–21.00.
  • Äldrelinjen – för den över 60 som mår psykiskt dåligt. Även öppen för anhöriga eller den som känner sig ensam. Vardagar mellan 10.00–15.00, 020-22 22 33.

Källa: Mind.se/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer