En kvinna i 20-årsåldern har dömts för djurplågeri efter att ha lämnat två hundar i en varm bil i Eskilstuna. Arkivbild. Foto: TT

Lämnade hundar i stekhet bil i en timme – döms för djurplågeri

Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern var hundvakt åt sin vän en varm vårdag i Eskilstuna förra året när hon lämnade de två hundarna i bilen. Nu döms hon för djurplågeri.

Kvinnan skulle passa hundarna i några timmar och efter att hon rastat dem i en park körde hon hem till sin mammas bostad och lämnade kvar hundarna i bilen.

Det var en solig dag och temperaturen låg på över 20 grader. Enligt Svenska Kennelklubben kan temperaturen då ha legat på över 50 grader i bilen.

Satt inlåsta i en timme

Kvinnan har uppgett att hon var medveten om att det kan vara farligt att lämna hundar i bilen när det är varmt ute, men lämnade ändå bilen utan att veva ner rutorna eller ge dem vatten.

Efter att ett vittne i närheten fått syn på hundarna i bilen och ringt polisen, som sedan krossade en av bilrutorna, fick hundarna till slut komma ut efter en dryg timme. Polismannen på plats beskrev hundarna som medtagna.

Kvinnan döms nu till att betala 40 dagsböter om 50 kronor, totalt 2 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.