Foto: TT

Landstinget lockar ny personal med sitt hbtq-arbete

Publicerad

Ett hårt hbtq-arbete inom landstinget Sörmland. Det gör att nya medarbetare lockas till att arbeta i länet.

Landstinget Sörmland finns återigen på plats när det är dags för Stockholm Pride nu i helgen. Landstinget har arbetat hårt med sitt hbtq-arbete och det är något de menar lockar till sig nya medarbetare.

I ett pressmeddelande skriver de att 1100 medarbetare inom landstinget är hbtq-certifierade eller diplomerade. Och att Landstinget Sörmland jobbat, och jobbar, hårt med dessa frågor är en viktig faktor när de ska locka till sig ny personal.

– Vi har rekryterat medarbetare som sökt sig till oss just för att vi är hbtq-certifierade vilket såklart är både roligt och ett tydligt bevis på att utbildningen kan ge både insikter och kunskap och även locka nya medarbetare till oss, säger Yvonne De Klonia, vårdenhetschef på psykiatriska mottagningen i Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.