Ishalka och långa köer på E4 vid Vagnhärad

Uppdaterad
Publicerad

Röjningsarbetet efter en trafikolycka under natten till fredag orsakade köer på E4 i vid Vagnhärad i riktning mot Stockholm ännu på fredagsmorgonen.

– Det står omkring 150 lastbilar i Vagnhäradsbacken som inte kommer fram för att det är för halt, säger frilandsfotografen Pontus Stenberg.

Strax före midnatt krockade två lastbilar. Det ena ekipaget hade vikt sig på grund av halkan, vilket enligt polisen var orsaken till att de två lastbilarna kolliderade. I samband med krocken skadades ett räcke mot det intilliggande tågspåret ordentligt och reparations- och bärgningsarbetet har pågått hela natten.

Enligt fotografen Pontus Stengberg som passerade olycksplatsen tidigt på fredagsmorgonen kröp personbilstrafiken fram förbi platsen. Det hala underlaget ställde till det för många.

– Det är lastbilar hela vägen från Vagnhärad bort till Trosaån. Enligt en entreprenör ska man sanda på E4 för att det är så halt, det är exceptionellt, sa han. 

Röjningsarbetet var klart vid tiotiden på fredagsförmiddagen, enligt Trafikverket. Men problemet med halka kvarstår.

Några mil norrut, vid Hölö, var det ytterligare ett fordon som störde trafiken vid halv åtta-tiden. Enligt Trafikverket handlade det om ett fordonshaveri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.