Länsstyrelsen har reagerat på att allt fler äldre inte håller avstånd. Tomas Gustafsson, samordnare för coronatillsyn (mitten) menar att det kan ha med vaccinationsgraden att göra. Anders Martinsen och Britt-Lis Johnsson har båda fått vaccin och säger att de håller fortsatt avstånd. Foto: SVT

Länsstyrelsen: Färre äldre håller avstånd

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler äldre slarvar med att hålla avstånd. Det meddelar länsstyrelsen om efter rapporter från butiksinnehavare – och anledningen kan vara att många fått sina vaccindoser.

Länsstyrelsen i Sörmland har ett tillsynsuppdrag att se till att olika anläggningar sköter sig under pandemin och ser till att folk håller avstånd. Den senaste veckan har myndigheten vid flera tillfällen uppmärksammats på att äldre personer inte håller tillbörligt avstånd.

Tomas Gustafsson är länsstyrelsens samordnare för pandemitillsyn.

Coronaviruset i Sörmland

– Även om man är vaccinerad så gäller restriktionerna, säger han.

I klippet berättar han mer om det nya beteendet och du kan dessutom höra några personer som fått vaccin berätta hur de tänker kring att hålla avstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet