På en skola utanför länet hävdar eleverna att läraren ska ha sagt ”tyst annars slaktar jag er”. Foto: TT

Lärarlegitimation dras in – kallade elever för ”åsnor” och ”älskling”

Uppdaterad
Publicerad

Lärarnas ansvarsnämnd har beslutat att en lärare som tidigare jobbat i Nyköpings kommun förlorar sin lärarlegitimation. Enligt beslutet ska läraren ha kallat elever för ”dumma i huvudet”, ”åsnor” och ”älskling”. Läraren ska även ha uttalat sig rasistiskt. Men av utredningen framgår det att läraren har nekat till anklagelserna.

Läraren har fått lämna sin tjänst på flertalet skolor vid flera tillfällen. Det framgår i utredningen. På en skola utanför länet har elever hävdat att läraren ska ha sagt ”tyst annars slaktar jag er”.

Läraren påtalade under utredningen att uppgifterna inter stämmer. Men enligt ansvarsnämnden har läraren lagt undervisningen på fel nivå, satt felaktiga betyg och använt ett opassande språkbruk. Därför fattades beslutet att lärarens legitimation dras in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.