Brand i byggnad med höns utanför Jönåker

Uppdaterad
Publicerad

Vid niotiden på söndagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till en brand vid en gård utanför Jönåker. Öppna lågor slog upp från taket från ett hönshus och räddningstjänsten fick inledningsvis arbeta med att förhindra branden att sprida sig. Byggnaden gick att rädda och inga djur skadades i samband med branden.

Enligt räddningstjänsten rör det sig om en cirka 800 kvadratmeter stor byggnad som inhyser höns. Tre släckenheter och en ledningsenhet bekämpade branden.

– De höns och ankor som var där inne räddades undan lågorna och byggnaden står kvar. Allt tycks ha gått så bra som det varit möjligt, säger Anders Hägglund, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsföbund.

Ingen person skadades i samband med branden.

Arbetet för räddningstjänsten fortsätter nu med att släcka ett upplag med träflis som brinner i en del av byggnaden men branden bedöms vara under kontroll.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer