Räddningstjänsten söker efter en äldre kvinna som anmälts försvunnen på annandag jul. Foto: Pontus Stenberg

Larm om försvunnen kvinna i Nyköpings skärgård

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades om en kvinna som försvunnit i Nyköpings skärgård på annandagen. Sjöräddningen och polisen deltog i sökarbetet och efter två timmar hittades kvinnan oskadd i området.

Kvinnan befann sig i en stuga på en ö i Nyköpings skärgård över julhelgen. Hon ska enligt uppgifter till polisen ha gett sig ut på ett kort ärende utomhus på annandagseftermiddagen, men ska sedan varit borta i flera timmar.

– Kvinnan är 72 år och har varit försvunnen sedan strax efter 17, sa Andreas Blomquist, insatsledare på räddningstjänsten, tidigare under kvällen.

Efter en större sökinsats kunde en av polisens hundförare hitta kvinnan oskadd i en terräng ett hundratal meter från stugan hon befann sig i, uppger polisen. 

Polisen tog emot larmet om försvinnandet klockan 18.45. Stugan som kvinnan befann sig i ligger på ön Långö i Nyköpings skärgård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.