En lastbil körde fast under järnvägsviadukten vid Vasagatan vid halv nio på onsdagsmorgonen. Foto: Tobias Sternhag, etunawebben.se

Lastbil fast under viadukt – vägen fick stängas av

Uppdaterad
Publicerad

Trafiken är helt avstängd vid Vasavägen i centrala Eskilstuna efter att en lastbil kört fast under järnvägsviadukten vid halv nio-tiden på onsdagsmorgonen.

– Det är bråte överallt, men det är inga personskador, säger inre befäl Frank Granath på Räddsam Mälardalen. 

I nuläget vet han inte om bron har fått några skador. Trafikverket ska skicka personal till platsen för att undersöka bron.

Eskilstuna

– Just nu är det totalstopp och vi räknar med att det kommer att ta upp till två timmar att städa på platsen, säger inre befäl Frank Granath.

En lastbil har kört fast under en järnvägsbro i centrala Eskilstuna. Tåg- och biltrafiken påverkas. Foto: SVT

Flera olyckor

Enligt Trafikverket planeras inga inställda tåg till följd av lastbilsolyckan, men flera avgångar har påverkats av en annan olycka i Norrköping.

Liknande olyckor har inträffat vid flera tillfällen vid den aktuella viadukten, åtminstone fyra gånger det senaste året. Senast det hände var den 1 april i år. Den gången kunde lastbilen snabbt bogseras bort.

– Det finns flera skyltar som varnar för höjden innan viadukten, säger kommunens trafikplanerare Petter Skarin. 

Enligt polisen har lastbilschauffören fått en ordningsbot för att inte ha följt skyltningen.

Vägen var framkomlig igen vid 11-tiden på onsdagen.

En lastbil körde fast under järnvägsviadukten vid Vasagatan vid halv nio på onsdagsmorgonen. Foto: Tobias Sternhag, etunawebben.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet