Catharina Fredriksson (S), kommunstyrelseordförande i Oxelösund

Majoriteten sitter kvar i Oxelösund

Publicerad

Den sittande majoriteten i Oxelösund har nu beslutat fortsätta styra tillsammans även den kommande mandatperioden. Det blev klart på torsdagskvällen.

Valresultatet i Oxelösund har nu fastställts av länsstyrelsen. Trots att Socialdemokraterna tappar ett mandat jämfört med förra valet, så har de och Vänsterpartiet tillsammans fortfarande 16 mandat och kan därmed bilda majoritet även den kommande mandatperioden.

– Vi väljer att gå vidare med ett majoritetssamarbete nästa mandatperiod. Vi fick det fastställt i går kväll på respektive partis medlemsmöte, så det är inriktningen nu, säger Catharina Fredriksson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ville avvakta

Redan det preliminära valresultatet visade att den tidigare majoriteten hade möjlighet att fortsätta styra tillsammans.

Men Catharina Fredriksson ville då inte ge besked om majoritetsfrågan.

Nöjd med samarbetet

Några funderingar på att ta med några fler partier i samarbetet har dock inte funnits.

– Nej, vi tycker att det har fungerat bra den här mandatperioden och vi ser fram emot att samarbeta även nästa mandatperiod, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.