Så här såg det ut när militärer övade under Aurora17 för några veckor sedan. Nu är det dags för en ny militärövning i bland annat Strängnäs. Foto: Mikael Eriksson/SVT

Mali-styrka övar i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka startar en stor militärövning i bland annat Strängnäs. 250 soldater övar inför en kommande insats i Mali.

Det är Livgardet, som är ett av Försvarsmaktens största förband, som genomför övningen. Förbandet, som till största delen består av personal från Norrbottens regemente, kommer att öva i Kungsängen mellan den 16-26 oktober.

Mellan den 19-24 oktober kommer delar av förbandet att vara i Strängnäs.

Ska avlösa styrka i Mali

Totalt deltar 250 soldater i övningen, som är en viktig förberedelse inför en kommande insats. Förbandet ska avlösa det svenska styrkebidraget till FN-insatsen i Mali.

Övningen genomförs på de två militära övningsfälten i Kungsängen och Strängnäs.

Tung trafik med militära kolonner kommer också att röra sig på vägarna mellan Kungsängen och Strängnäs, främst på E18 och riksväg 55.

Utbildas i lufttransportering

En helikopter kommer också att flyga i Strängnäs-området, då soldaterna ska utbildas i lufttransportering av till exempel skadade.

Helikoptern kommer att flyga under dagar och kvällar, men inte på nätter.

Skottlossning kommer att ske i begränsad omfattning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer