Visa alla (2)

Snart kan du besöka biblioteket i Malmköping – både morgon och kväll

Publicerad

Snart kommer Malmköpingsborna kunna besöka biblioteket utanför ordinarie öppettider. Det är förhoppningen med ett förslag från Flens kommun.

Förslaget som tagits fram är att de besökare som vill gå till biblioteket tidigare på morgonen, eller senare på kvällen, kan göra det genom att använda antingen sitt lånekort eller passerkort för att komma in.

– Vi har granskat bibliotekets lokaler tillsammans med leverantören av systemet som måste installeras, och fastighetsansvarig på biblioteket. Det är tekniskt möjligt att genomföra som det ser ut nu, säger bibliotekschef Ingela Lundskog på Flens kommun.

Flera ändringar måste dock göras i lokalerna. Till exempel måste dörrarna fungera så att besökarna endast kan passera in till biblioteket. Enligt Ingela Lundskog ska även ett nytt larm installeras.

Önskemål från besökarna

Detta är något som även har gjorts i Katrineholm, Trosa och Vagnhärad. Enligt bibliotekscheferna på respektive bibliotek har systemet fungerat bra.

– Det har uttryckts ett önskemål från invånarna att utöka öppettiderna, vi har ju fått ett uppsving i besöksantalet sedan vi flyttade till mer centrala lokaler, säger Ingela Lundskog.

Det finns ingen exakt tidsram för när förslaget kan bli verklighet.

– Nästa steg är ett informationsmöte med berörda parter i Malmköping. Vi har som vision att få till meröppet under sommaren.

Hör personal och besökare i videoklippet ovan vad de tycker om förslaget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer