Flickan sitter anhållen i polisens arrest, berättar Åsa Willsund, presstalesperson för polisen i Sörmland. Foto: SVT/Polisen

Polisen: ”Flickan har träffat en läkare”

Uppdaterad
Publicerad

Flickan som knivskar sina föräldrar är fortfarande anhållen misstänkt för mordförsök.

Vid fyratiden natten mot lördag larmades polisen till en bostad i Nyköpings kommun där en flicka i tonåren misstänks ha skurit sina föräldrar på flera ställen på kroppen.

Båda föräldrarna skadades allvarligt och mamman kunde inte höras förrän under söndagseftermiddagen.

– Polisen har kunnat förhöra hennes mamma, som fortfarande befinner sig på sjukhus men läget har stabiliserats, säger Robin Simonsson, presstalesperson på åklagarmyndigheten.

Flickan undersökt av läkaren

Ingen av föräldrarna ska ha fått livshotande skador och enligt polisens presstalesperson kunde pappan lämna sjukhuset under lördagen.

Under gårdagen fick flickan träffa en läkare, men ännu har inte hennes psykiska tillstånd bedömts.

– Det var ingen utredning utan bara ett kort besök hos läkaren som visade på att flickan inte hade några fysiska skador och att hon kunde sitta fortsatt anhållen i polisens arrest, säger Åsa Willsund, presstalesperson för polisen i Sörmland.

”Vi tror inte att någon sett något”

Under lördagen gjorde polisen en brottsplatsundersökning och förhör med närboende har hållits.

– Det här hände inom husets väggar så vi tror inte att det finns några personer som sett något, men vi har pratat med grannar. Med tanke på det grova brottet kan jag dock inte gå in på vad som framkommit i förhören, säger Åsa Willsund.

Eventuell häktning nästa vecka

Brottsplatsen är fortsatt avspärrad och kompletterande undersökningar av bostaden kan komma att göras under måndagen. Polisen kommer även att fortsätta med förhör.

– Det har sagts att det ska hållas nya förhör med pappan och flickan idag, men jag vet inte om det gjorts. Om inte annat så kommer det att hållas förhör imorgon när fler utredare finns på plats, säger Åsa Willsund.

Senast på tisdag ska åklagaren lämna in en häktesframställan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.