Man anhållen för mordförsök efter attack med stickvapen på behandlingshem

Publicerad

En man i 40-årsåldern fick föras akut till sjukhus efter att ha attackerats på ett behandlingshem utanför Katrineholm, natten mot söndag. En man i 30-årsåldern ska ha gått till attack med vad polisen beskriver som ”ett stickvapen”. Mannen sitter nu anhållen.

Det var strax efter klockan 00.30 som polisen fick larm om att en beväpnad person gått till attack mot en boende på ett behandlinghem utanför Katrineholm. En man i 30-årsåldern hade angripit en man i 40-årsåldern med något slags tillhygge. Polisen skriver på sin hemsida om att det rör sig om ett stickvapen utan att nämna några vidare detaljer.

– Målsäganden bor på behandlingshemmet. Även den misstänkte är en man som är under behandling, men inte på just det hem där den här händelsen utspelat sig, säger Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polisen region öst, till SVT Nyheter.

Allvarligt skadad

Polisen har i nuläget inga detaljer kring vad som föranlett händelsen eller de båda inblandade personernas eventuella relation till varandra. Kort efter att polisen anlände till platsen kunde den skadade mannen föras till sjukhus med ambulans.

– Han är allvarligt skadad. Mer än så kan jag inte säga i nuläget, så jag kan inte utesluta att han är livshotande skadad, säger Joel Gerdin, vaktahavande befäl vid polisen region öst.

En person anhållen

Natten mot söndag var polisen på plats vid behandlingshemmet för att säkra bevis och prata med vittnen. Händelsen rubriceras som mordförsök, och den misstänkte mannen i 30-årsåldern är nu gripen.

På söndagsmorgonen rapporterade polisen att tillståndet för den skadade mannen är allvarligt men stabilt.

Mannen i 30-årsåldern anhölls på söndagens förmiddag, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Den misstänkta mannen är hemmahörande i Västerås.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer