Foto: Pontus Stenberg/Frilans

Man anhållen misstänkt för skjutning av 14-åring

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på den 14-åriga pojke som sköts i går i Eskilstuna. Han misstänks också för grovt vapenbrott.

Mannen kom självmant in till polisstationen i Eskilstuna.

– Han har varit anhållen i sin frånvaro under dagen och på något sätt har han fått reda på det och anmälde sig hos oss. Så vi kunde då gripa honom, säger vakthavande befäl Mikael Ehne.

Skjuten 14-åring i Fröslunda

Oklart om erkännande

Den misstänkte mannen har suttit och sitter fortfarande i förhör hos polisen i Eskilstuna. Polisen vill inte ge några detaljer kring mannens inställning i skuldfrågan eller vad han sagt när han kom in på stationen eller i förhör.

– Jag måste hänvisa till förundersökningssekretessen här, säger Mikael Ehne.

Kan det finnas fler misstänkta som är intressanta för er?

– Inga kommenterar.

Är den 20-årige mannen känd av er sedan tidigare?

– Inte för något större i alla fall, säger Mikael Ehne.

14-åring sköts

Det var under lördagseftermiddag som polis larmades till en plats i området Fröslunda i Eskilstuna. En 14-årig pojke hade skjutits och förts till sjukhus med allvarliga men icke livshotande skador. En misstänkt gärningsman ska ha setts springa från brottsplatsen. Om det är samme man som nu anhållits är ännu oklart.

Ärendet rubriceras som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjuten 14-åring i Fröslunda

Mer i ämnet