Man blottade sig inför 90-årig kvinna: ”Onanerade och sa hej”

Publicerad

En drygt 90-årig kvinna har blivit utsatt för en blottare när hon var ute på promenad utanför Eskilstuna. Enligt polisen tros fler kvinnor ha blivit utsatta av samma gärningsman.

Det var i söndags som en bil rullade fram på en väg utanför Eskilstuna. Bilen stannade en bit framför kvinnan och en man i 40-50-årsåldern hoppade ur och gömde sig bakom en buske.

– Kvinnan gick fram dit och då klev han fram med gylfen nere. Han stod och onanerade och sa hej till kvinnan, säger Benny Ljungkvist vid Eskilstunapolisen.

Fler kan vara drabbade

Kvinnan gick in och ringde sin son, men när han kom till platsen var den okända gärningsmannen borta.

När kvinnan senare pratade med en väninna i 80-årsåldern, som bor i samma område, uppgav väninnan att hon blivit utsatt för ett liknande brott i våras. Väninnan gjorde dock ingen polisanmälan.

Sökt med hund

– Vi misstänker att det kan ha varit flera sådana händelser i trakten och folk får gärna höra av sig med tips till 11414, säger Ljungkvist.

Under veckan har hundförare varit vid den 90-åriga kvinnans bostad, men inte hittat några spår.

Polisen rubricerar händelsen som sexuellt ofredande, men har ingen misstänkt i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.