Räddningstjänsten: ”Grannar ska ha hört någon form av explosion” Foto: Filip Lundh

Man död efter kraftig brand i villa

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern har hittats död efter en kraftig villabrand i utkanten av Strängnäs.

Larmet om branden inkom sent på onsdagskvällen och räddningstjänsten skickades till platsen. Vid 05-tiden på morgonen höll räddningstjänsten på med eftersläckningsarbete.

– Grannar ska ha hört någon form av explosion från den här fastigheten i samband med att branden upptäcktes, säger Anders Ellow, inre befäl på räddningstjänsten.

På plats kunde brandmännen konstatera att det brann kraftigt från huset. En person befarades vara kvar inne i villan, och när rökd

Brandinspektör Anders Ellow Foto: SVT

ykare gick in i villan påträffades en man död. Mannen är i 70-årsåldern och hans anhöriga har underrättats om dödsfallet.

I huset befann sig också en kvinna som lyckades ta sig till anhöriga, och ska ha klarat sig oskadd.

Ingen misstänkt

Villan blev totalförstörd i branden. I huset fanns en gasoldriven kamin, men enligt Anders Ellow är det för tidigt att säga exakt vad som orsakat branden och explosionen.

Polisen har spärrat av området kring villan för teknisk undersökning, men det är oklart exakt när en sådan kan göras. Först måste det svalna på platsen.

Ingen person är misstänkt för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.