Polisen fick till slut stopp på den vilda biljakten. Foto: Ur polisens förundersökning

Man döms efter vild biljakt i centrala Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En man från Kungsör döms till skyddstillsyn efter att ha försökt fly undan polisen i hög hastighet i centrala Eskilstuna.

Det var i mitten av juli under förra året som den då 18-årige mannen körde en bil från Kungsör till Eskilstuna, trots att mannen saknade körkort samt var narkotikapåverkad. Vid Kungsgatan i centrala Eskilstuna fick en polispatrull syn på honom och ville stoppa bilen, men mannen vägrade stanna och en vild biljakt inleddes.

Rammade polisbil

Enligt den dömde mannen körde han mellan 100 km/h – 200 km/h på olika gator där högsta tillåtna hastigheten var 30 km/h eller 50km/h. I sitt försök att att komma undan polisen körde han mot rött ljus, körde i fel riktning i tre rondeller och körde på gång- och cykelbanor. Han ska även ha rammat en polisbil under jakten.

Skjutsade vän

Mannen har erkänt brott men menar att han agerat i nöd eftersom att han skulle skjutsa sin vän till Mälarsjukhuset då han trodde att vännen hade tagit en överdos.

Men tingsrätten finner mannen skyldig och hans döms för olovlig körning, grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott och grov vårdslöshet i trafik. Straffet blir skyddstillsyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.