Man döms till åtta års fängelse efter mordförsök i Katrineholm

Publicerad

En man i 40-årsåldern hemmahörande i Katrineholm döms till fängelse i åtta år och utvisning efter att ha försökt mörda en kvinna han tidigare haft en relation med. Händelsen inträffade på en parkeringsplats i Katrineholm den 8 oktober förra året.

När kvinnan varit på besök hos en väninna såg hon mannen på parkeringen utanför bostaden. 

Mannen attackerade kvinnan med kniv och hon fick ta emot ett hugg i halsen. Knivhugget i sig var inte livshotande eftersom det inte träffade några vitala blodkärl men det var tillfälligheter som avgjorde hugget inte träffade värre an vad som blev fallet, står det i domen från Nyköpings tingsrätt.

Ett vittne som befann sig på parkeringsplatsen skjutsade kvinnan till sjukhuset för vård.

Dömdes 2019

Flera vittnesuppgifter styrker händelseförloppet men mannen själv hävdar att han agerade i nödvärn, något som rätten inte finner några belägg för.

Svarsjuka ska ha legat bakom dådet och mannen döms också för att ha hotat en tredje person.

Mannen hade sedan tidigare fått kontaktförbud efter att han vid tidigare tillfällen misshandlat och hotat kvinnan. Något han i maj 2019 dömdes till fängelse i sex månader för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.