Man häktad misstänkt för grov narkotikasmuggling

Publicerad

En 36-åring svalde narkotika och försökte föra in det i Sverige via Skavsta flygplats. På onsdagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för grov narkotikasmuggling.

Mannen greps i söndags kväll efter att ha anlänt till Sverige via Skavsta flygplats.

Det var tullens personal som fattade misstankar mot mannen. Han togs in för kontroll och då upptäcktes att han hade svalt narkotika.

”Har erkänt”

Hur det kommer sig att tullen fick upp ögonen för mannen kan inte åklagaren säga.

– Jag kan inte redogöra för hur det kom sig att tullen fattade misstanken, men det har de gjort och vid frågor så har han erkänt och sen har man kontrollerat att det stämde, säger assistentåklagare Rahima Ortac.

Sedan söndagskvällen sitter 36-åringen i arresten på Skavsta flygplats. Åklagaren vill inte berätta hur stor mängd eller vilken typ av narkotika det handlar om, med hänvisning till förundersökningssekretess. Men på onsdagen häktade Nyköpings tingsrätt mannen på sannolika skäl misstänkt för grov narkotikasmuggling.

Skulle säljas vidare

– Det är mängden narkotika som gör det till ett grovt brott.

Enligt åklagaren har mannen uppgett att han tänkt föra in narkotikan för att sälja den vidare i Sverige.

Åtal ska vara väckt senast den 25 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.