Polisen utreder händelsen som ett misstänkt mord. Foto: Blåljusbilder

Anhållen för mord i Eskilstuna har släppts på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Vid 18-tiden på fredagskvällen fick polisen in ett larm om en död person i en bostad på norr i Eskilstuna. En man i 40-årsåldern greps och anhölls under helgen misstänkt för mord men är nu släppt då misstanken mot honom inte stärkts.

Under helgen har polisens arbete pågått inom ramen för förundersökningen. Polisens tekniker har varit på plats och den kriminaltekniska undersökningen avslutades på lördagen.

– Det är en del oklara omständigheter som gör att brott inte kan uteslutas, och exakt vilka omständigheter det är, är sådant som tillhör förundersökningen, sa polisens presstalesperson Monica Bergström på fredagen.

På söndagseftermiddagen meddelade polisen att en man i 40-årsåldern under helgen gripits. De uppgav även då att det råder oklarheter kring vad som hänt.

Anhållan hävd

Under måndagen lät åklagare meddela att mannen har släppts.

– Jag har hävt anhållan mot honom. Misstanken mot honom var låg från början och den har inte stärkts under de här dagarna så jag ser ingen möjlighet att häkta den här personen, säger kammaråklagare Anna Asklöf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.