Man i 20-årsåldern försvunnen – polishelikopter söker över Eskilstunaån

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern är försvunnen. Han sågs senast på onsdagskvällen i centrala Eskilstuna iklädd en röd studentoverall.

Polisen vädjar om allmänhetens hjälp då en man i 20-årsåldern varit försvunnen sedan 23-tiden på onsdagen. Han sågs senast i centrala Eskilstuna.

Mannen ska vid försvinnandet varit iklädd en röd studentoverall och polisen har varit i kontakt med frivilligorganisationen Missing People.

– De var ute på stan ett gäng studenter som jag förstått det, och då kom han i från de andra och sen dess vet vi inte vad som hänt, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Söker med drönare och helikopter

Hemvärnet är inte inkallat då det inte finns något konkret sökområde.

Under fredagen sökte polisen med drönare och helikopter över Eskilstunaån, även strandkanterna söktes av. Kontroller har genomförts utan resultat.

– Polisen har nu inget aktivt sökande, men vi följer upp de tips vi får, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

I nuläget finns det ingen misstanke om att mannen utsatts för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.