Man i 40-årsåldern åtalas för mordförsök i Hälleforsnäs

Publicerad

En man i 40-årsåldern har åtalats som misstänkt för mordförsök i Hälleforsnäs i oktober förra året. Enligt åklagaren ska han ha huggit en man i 55-årsåldern med kniv i magen.

Av den stämningsansökan som på torsdagen lämnades in till tingsrätten i Nyköping framgår att de båda männen, en man i 40-årsåldern och en man i 55-årsåldern var osams. Några veckor innan den ödesdigra kvällen då knivskärningen inträffade ska den yngre mannen ha misshandlat den äldre genom att slå honom i huvudet så att smärta och blodvite uppstod.

I det bevismaterial åklagaren hänvisar till finns också en inspelning där den yngre mannen hotar den äldre och bland annat nämner att de ska mötas med knivar.

Den 17 oktober förra året uppstod en konfrontation som enligt åtalet slutade med att den misstänkte mannen  högg den äldre mannen med kniv i magen. De skador som uppstod bedöms i åtalet ha varit livshotande.

Den misstänkte mannen greps senare samma kväll och har suttit häktad sedan slutet av oktober. Han åtalas nu som misstänkt för försökt till mord samt för misshandel. I förhör har han nekat till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.