Foto: TT

Fimpade cigarett i kvinnas ansikte – Katrineholmsbo döms till fängelse

Publicerad

En man i 20-årsåldern i Katrineholm döms till sex månaders fängelse efter att bland annat ha fimpat en cigarett i en kvinnas ansikte och frihetsberövat henne genom att hålla fast henne.

Mannen och kvinnan kom i kontakt med varandra via en dejtingapp förra året. Efter ett antal träffar började de bråka och enligt domen ska mannen ha hotat att skada hennes familj om hon inte gav honom 50 000 kronor. Han ska även ha tagit sönder hennes saker, bland annat hennes tv och mobiltelefon.

Frihetsberövade kvinnan

Vidare ska mannen även ha slagit kvinnan i ansiktet för att hon skulle ge honom koden till hennes mobila bankid, och därefter gjort en swishöverföring på 1 300 kronor. Vid ett tillfälle ska mannen även ha fimpat en cigarett i kvinnans ansikte och frihetsberövat henne genom att hålla fast henne med sin kroppstyngd.

Tingsrätten bedömer kvinnans berättelse som trovärdig då den bland annat styrks av fotografier på sår och blåmärken i hennes ansikte, samt kontoutdrag och konversationer med vänner.

Döms till fängelse

Mannen döms för misshandel, olaga frihetsberövande, olaga tvång, olaga hot, bedrägeri och skadegörelse till sex månaders fängelse och ska även betala skadestånd till kvinnan. Han förnekar gärningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.