Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Eskilstuna kommun varnar rektorer Foto: TT

Man i bil ska ha lockat barn med alkohol och tobak

Uppdaterad
Publicerad

En rektor i Eskilstuna kommun har slagit larm om att en man i grå bil ska ha sökt kontakt med barn och lockat med alkohol och tobak.
Kommunen har nu gått ut med ett meddelande om detta till alla rektorer i kommunen.

Den beskrivna händelsen, som inte ska ha inträffat i anslutning till någon skola, kom till Slagstaskolans rektors kännedom i början av veckan, och hon valde då att gå ut med information till alla vårdnadshavare. Därefter har Peter Ledin, utvecklingscoach på Eskilstuna kommun, informerat samtliga rektorer på grundskolan i Eskilstuna.

Barnens trygghet

– Först och främst handlar det om barnens trygghet. Det är också bra om alla rektorer får samma information och utifrån det kan svara på frågor från oroliga föräldrar och informera sin personal om vad som skett.

Hur rektorerna därefter väljer att agera är upp till varje skola berättar Peter Ledin.

Motverka ryktesspridning

– Vi svarar gärna på frågor, men det är ju rektorerna som är ansvariga på sina respektive skolor och till exempel bedömer om föräldrarna ska informeras. Och det kan skilja sig åt mellan skolorna hur man väljer att göra. Ett annat syfte med mejlet var att motverka den ryktesspridning som lätt uppstår på sociala medier annars.

I går kom även uppgifter om att en person nära Skogsängsskolan försökt locka barn med godis, något som skolan informerade vårdnadshavare om via Vklass som är ett kommunikationssystem. De uppgifterna togs dock tillbaka av skolledningen, då det visade sig ha handlat om något helt annat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer