Man i Stallarholmen fördes bort – rånades och misshandlades

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot torsdag ska en man i Stallarholmen utanför Strängnäs ha blivit misshandlad och ivägkörd i en bil. Polisen utreder händelsen som människorov.

Mannen ska enligt polisen ha blivit överfallen av flera personer någon gång strax efter midnatt. De tvingade in honom i en bil och rånade honom på bland annat värdesaker.

Efter flera timmar blev han avsläppt i Strängnäs där han vände sig till polisen vid 5-tiden på torsdagsmorgonen. Han ska inte ha haft några allvarligare skador efter händelsen.

Strängnäs

Polisen letar efter gärningspersonerna

I nuläget och finns det ingen misstänkt eller gripen. Brottsrubriceringen är grovt rån samt människorov.

– Det här är ett väldigt allvarligt brott som vi har arbetat hårt med sedan vi fick in det. Men eftersom vi ännu inte har lyckats gripa personerna som har gjort det här vill vi vara väldigt restriktiva med vilken information vi lämnar ut, säger Björn Öberg, presstalesperson i polisregionen.

Trots att både exakta tidpunkter, platser och signalement är hemliga i nuläget hoppas polisen på tips från allmänheten.

– Är det någon som tror sig ha sett något är vi absolut tacksamma om man hör av sig, säger Björn Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strängnäs

Mer i ämnet