Man letade husbilsparkering vid skyddsobjekt – döms till dagsböter

Uppdaterad
Publicerad

När en man från Sörmland letade parkeringsplats för sin husbil i Arboga körde han in i ett område som är skyddsobjekt. Han stoppades av en vakt och har nu dömts till dagsböter efter den förbjudna åkturen.

Det var i juni i år som sörmlänningen körde in på Saabs område i Arboga, som betraktas som känsligt och är ett skyddsobjekt.

Enligt tingsrättsdomen skulle mannen och hans sällskap besöka en vägrestaurang i närheten, men då det inte fanns någon ledig parkeringsplats körde han vidare för att leta.

Hade kamera i framrutan

När han till slut parkerat ingrep en skyddsvakt, och upptäckte dessutom att det fanns en kamera i framrutan som automatiskt hade spelat in färden in i området där det råder strikt fotoförbud.

Mannen uppger i förhör att han missat alla skyltar som varnade om skyddsområdet.

Sörmlänningen döms nu av Västmanlands tingsrätt till 70 dagsböter på 50 kronor, totalt 3 500 kronor, för sin färd in på området. Dessutom får han inte tillbaka minneskortet till kameran som hade spelat in resan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.