Åklagaren Jessica Wenna berättar att utredningen börjar leda mot sitt slut och att hon senast måste väcka åtal den 15 augusti. Foto: SVT

Man omhäktas för mordförsöket vid Tosteröbron

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit häktad för mordförsöket vid Tosteröbron sedan i mitten av juni omhäktades idag vid Eskilstuna tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

– Vi börjar se slutet på utredningen, säger åklagaren Jessica Wenna.

Det var den 18 juni som en man i 35-årsåldern hittades allvarligt skadad vid Tosteröbron i Strängnäs. Och bara några timmar senare kunde polisen gripa en man i 20-årsåldern.

”Finns tillräckligt med bevis”

Två dagar efter häktades han på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Och på torsdagen omhäktades han alltså på samma misstankegrad.

– Det finns tillräckligt med bevis för att väcka åtal, säger Jessica Wenna.

Dagen efter mordförsöket genomförde sjöpolisen dykningar för att leta efter bevis. Men Jessica Wenna vill inte kommentera vad för bevis man har i nuläget.

– Det jag kan säga är att vi har beslagtagen material som har skickats på analys till NFC och vi väntar fortfarande på besked, säger hon.

Har ni någon motivbild?

– Det kan jag inte kommentera, säger hon.

Offret och gärningsmannen bekanta

Hon berättar däremot att båda männen känner varandra sedan tidigare och att den misstänkta mannen förnekar brott. Enligt åklagaren kunde offret lämna sjukhuset en kort tid efter mordförsöket.

– Vi ska fortsätta att höra personer som har uppgifter att lämna men vi börjar närma oss slutet, säger Jessica Wenna.

Åklagaren måste senast väcka åtal den 15 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.