Bilist stoppades av flera maskerade personer i Årby – tvingades swisha pengar

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern blev stoppad av flera maskerade personer i Årby i Eskilstuna på söndagskvällen. Han hotades och tvingades lämna ifrån sig kontanter och swisha ännu mer pengar.

Den senaste tiden har varit orolig i Eskilstuna, med flera skottlossningar inom ett och samma dygn.

Två av skjutningarna inträffade i stadsdelen Årby och både polisen och Eskilstuna kommun har mobiliserat för att öka tryggheten i området.

”Utvecklingen är tragisk”

Trots det inträffade ännu en allvarlig händelse i Årby vid 23-tiden på söndagskvällen.

– Vi gör vad vi kan, men kan inte vara överallt på en och samma gång. Utvecklingen är tragisk, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Enligt honom stoppades en man i 25-årsåldern av flera maskerade personer när han körde sin bil i Årby under sena söndagskvällen.

Krävde att få åka med

Personerna uppges ha krävts att få åka med och under färden ska de ha hotat föraren med ett vasst tillhygge. Föraren tvingades lämna ifrån sig kontanter och sedan swisha ännu mer pengar till ett konto.

– Det är mycket vanligt att kriminella använder en målvakt som tar emot pengar. Det är ett stort problem. Ofta handlar det om unga personer som accepterar att bli målvakter eller tvingas att bli det, säger Björn Öberg.

Enligt honom har ingen person delgetts misstanke om rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.