Foto: SVT

Många förköper biljett till finalmötet

Publicerad

Imorgon sker det första finalmötet i Speedway på motorstadion i Eskilstuna. Och Smedernas framgångar har gett ringar på vattnet i Eskilstuna, tycker klubbens ordförande Håkan Ringkvist.

Det råder full aktivitet för att förbereda arenan inför morgondagens drabbning då Smederna möter Vetlanda Elit i den första av två finalmatcher.

I Eskilstuna är intresset för matchen stort, ungefär 2000 förköpsbiljetter har redan sålts.

– I vanliga fall brukar vi knappt ha något förköp, utan folk köper på plats. Så det är redan nu ett stort intresse, säger Håkan Ringkvist.

Men arenan kan ta emot 10 000 besökare, så risken för att biljetterna ska ta slut är liten, enligt klubben.

LÄS MER: Vetlanda klara för final

Hotades av konkurs

Smederna är laget  som varit nere för räkning, med blödande ekonomi och med hot om konkurs hängande över sig så sent som för ett år sedan. Men den negativa trenden verkar vara bruten och nu är laget i SM-final.

I takt med framgångarna har också stödet från Eskilstunaborna vuxit stadigt, enligt Håkan Ringkvist:

– Det behövs medgång i stan. Det har varit lite dåligt med det, vi har inte haft så många elitlag förutom Guif. Vi märker att allt fler tar del av våra nyheter i våra sociala kanaler och fler hittar ut till arenan. Intresset för oss växer. 

LÄS MER: Smederna reser sig efter krisen

”Gjorde förberedelserna svårare”

Men uppladdningen inför finalen har varit lite annorlunda. Matchen som till slut skulle lyfta fram Vetlanda Elit till Smedernas finalmotstånd fick skjutas fram fyra gånger – på grund av ihållande regn som förstörde banan i Småland.

– Det klart att det gjorde det lite svårare att förbereda sig. Samtidigt skrev många stora tidningar mer om speedway på grund av det. Allt som skrivs om sporten är bra tycker vi, säger Håkan Ringkvist.

Hur är stämningen i laget inför SM-finalen?

Det är jättebra stämning i laget och spelarna är på väg upp hit nu i dag, säger Håkan Ringkvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer