Serien ”Bra i skolan?” har lett till många tips om goda exempel i den sörmländska skolan. Foto: SVT

Många har tipsat oss om goda exempel i skolan

Uppdaterad
Publicerad

Under flera veckors tid har vi varit på jakt efter goda exempel i den sörmländska skolan, där elevernas meritpoäng höjts, fler når kunskapskraven eller studieron har förbättrats. Många har skickat in tips och några har vi nu valt ut och gjort reportage om.

Drygt 25 tips har ni tittare skickat in till oss, via mejl, telefon och vår Facebooksida. Ni har bland annat tipsat om olika läsprojekt, språkintroduktionsprogram och elevhälsoteam.

Elever berättar om sin skola

En hel del elever och personal har även hört av sig och berättat om sina upplevelser i skolan. Via vårt Instagramkonto har vi spridit elevröster från Djurgårdsskolan, Stålforsskolan och Björktorpsskolan i Eskilstuna, Nyköpings högstadium, Kunskapsskolan i Katrineholm och Slottsskolan i Vingåker.

Så har vi valt skolor

Vi har valt ut tre skolor utifrån era tips som vi gjort längre reportage om, där det finns tydligt stöd i Skolverkets statistik för att elevernas resultat har höjts eller Skolinspektionens enkät visar att studieron och tryggheten har förbättrats.

De skolor som vi besökt är Vittra Kungshagen i Nyköping, Finningeskolan i Strängnäs och Faktoriet i Eskilstuna. Vi har även haft följande i åtanke i urvalsprocessen: en spridning mellan privata och kommunala skolor, högstadie-, låg- och mellanstadie och geografiskt i länet.

Kortare reportage om projekt

Vi har även gjort kortare reportage utifrån några av era tips, bland annat om toleransprojektet i Nyköping.

Stort tack till alla er som hört av er. Fortsätt tipsa oss om skolan i Sörmland!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bra i Sörmlands skolor?

Mer i ämnet