Jimmy Jansson (S)

Många positiva till valbeskedet

Uppdaterad
Publicerad

Jimmy Jansson (S) kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna är positiv till beskedet i dag om att det inte blir något nyval.

– Jag tycker att det är bra men ska jag vara ärlig, så hade jag det på känn. Jag tror att många är trötta på att ingen klarat av att ta ansvar för Sverige, alla partier har behov av att visa på ansvarsvärdighet, säger Jimmy Jansson (S)

Vad betyder det här på lokalt plan?

Ska jag vara ärlig, hade vi inte varit glada för ett extraval. Jag tycker att man ska klara av det här nationellt, sedan är det så att ordförandeskapet i kommunstyrelsen tar enormt mycket kraft och energi. Jag vill lägga den energin och kraften på att leda staden och inte på ett nyval för att man inte klarat jobbet i riksdagen, säger Jimmy Jansson.

Men du ser inte att förtroendet har påverkats negativt?

Nej inte ett dugg, tvärtom. Det har ju varit tydligt i debatten att det funnits möjlighet och att man arbetat för ett samarbete. jag tycker Stefan Löfven tagit ett enormt ansvar i det här, säger Jimmy Jansson.

Många positiva till att nyvalet ställts in

Bland Norrköpingsborna råder det delad mening, om dagens nyhet. Vissa Östnytt pratat med hade gärna sett ett nyval, men betydligt fler av dem vi möter på Norrköpings gator är nöjda över dagens beslut.

– Jag tycker nog att det är bra, eftersom jag inte tror att det hade gjort någon större skillnad säger Maria Andersson och tillägger att hon var rädd för att Sverigedemokraterna skulle öka ytterliggare.

– Jag tycker att det är bra, risken är att SD hade gått framåt ännu mer vid ett nyval, säger Hans Andersson.

Samtidigt är Hans Andersson oroad över hur politiken kommer att bli.

”Kommer det bli mer enhetspolitik?”

– Det känns konstigt ur ett politiskt sätt, kommer det här att innebära att det blir mer enhetspolitik, kommer det mesta flyta ihop? Frågar han sig.

– Jag tycker det är bra. Hade inte velat att mer pengar skulle gå till ett extraval, säger Sascha Ralmé.

Men Mikael och Jill Nordström är inte av samma uppfattning.

– Det är väl både och, det kanske skulle ha blivit ett nyval ändå, säger Jill Nordström och tillägger. ”Nu vet man ju inte vad de kokar ihop”.

– Jag hade sett fram emot ett nyval, jag tycker att det hade behövts, säger Mikael Nordström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer