Foto: Svenska Bio

Mat ska serveras i biosalongen

Uppdaterad
Publicerad

Biostaden i Nyköping tänker expandera och bygga en sjätte biosalong, med ett 40-tal platser. Det speciella med den nya salongen blir att den specialbyggs med bekväma fåtöljer och brickhållare så att man ska kunna äta medan man tittar på filmen.

Maten kommer att komma från restaurangkedjan Pinchos som tänker öppna restaurang intill.

– Det är första gången det här konceptet testas i Sverige så det är väldigt speciellt, säger Samuel Gergin, som är vd för Pinchos Norrköping/Nyköping.

Kan även bli öl- och vin

Han säger att det möjligtvis också kan bli alkoholrättigheter för biosalongen. Samtal förs med myndigheter, men där är inget klart ännu.

– På Mall of Scandinavia i Stockholm har man en annan variant av matservering i biosalonger och det har blivit en succé, säger Jens Vestergren, som är kassa- och eventansvarig på Svenska Bio i Nyköping.

Den nya salongen kommer att kosta mellan en och två miljoner kronor att bygga och förhoppningen är att den ska stå färdig våren 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.