Mattias Zachrisson efter nya axeloperationen: ”Ska göra allt för att komma tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Erfarna högersexan Mattias Zachrisson gick en kamp mot klockan för att bli fullt rehabiliterad från sin axelskada till hemma EM i handboll. Men ”Zacke” insåg att något var fel och på en läkarundersökning strax innan turneringen skulle starta stod det klart att han skulle tvingas till sin andra operation inom fem månader.

– Det är allvarligt och om sex månader vet jag om min högsta dröm att spela OS i Tokyo förblir en dröm.

Det har inte gått något vidare för de svenska handbollsherrarna i EM på hemmaplan. Och redan när det återstod två matcher av turneringen var det klart att Sverige inte kunde ta sig vidare till finalspelet.

Mycket av snacket om vad det är som brister har handlat om att det svenska laget inte har haft hela spelare på högersidan (vänsterfattade). En av de mer meriterade spelarna är Mattias Zachrisson som har fått se Sveriges matcher på TV detta mästerskap.

– Det är inte bara jag som varit skadad, det fattas en hel högersida och det är klart att det syns på resultaten, säger Mattias Zachrisson.

Tuff kamp att ta sig tillbaka

Nu inleds den tuffa kampen att ta sig tillbaka ytterligare en gång. Under onsdagen gjorde han sitt andra rehab-pass på hemmaplan i Eskilstuna efter operationen i fredags, och om ungefär sex månader kan man se om det lyckats den här gången.

Har du tänkt tanken att det kan vara över nu?

– Det klart att dom tankarna har gått när man ligger ensam i en sjukhussäng, säger Mattias Zachrisson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.