Mälardalens högskola ställer om till mer digitaliserad utbildning och rekommenderar medarbetare att jobba hemifrån. Foto: Melker Blomberg/SVT

MDH vill hindra smittspridning – digitaliserar utbildning

Uppdaterad
Publicerad

Mälardalens högskola, MDH, gick under måndagen ut med information om att de successivt övergår till digital undervisning för att minska smittspridningen av coronaviruset.

För att fortsatt kunna bedriva utbildning och samtidigt minska smittspridningen av coronaviruset har MDH valt att övergå till digital undervisning. Det kommer dock inte vara möjligt inom all utbildning.

– Vi övergår till mer digitala arbetsformer för att skapa trygghet för våra studenter och medarbetare, samtidigt som vi tar vårt samhällsansvar för att minska takten med vilken Coronaviruset sprids i Sverige. Att minska antalet mötesplatser där många människor samlas, är ett viktigt led i det, säger Paul Pettersson, rektor vid MDH, i ett pressmeddelande.

Coronaviruset i Sörmland

Högskolan rekommenderar även personal att, om det är möjligt, arbeta hemifrån.

Alla resor i tjänsten eller i studieutbytessyfte är även de inställda tillsvidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet