Hör Karin Lagmyr, vice ordförande i Katrineholms kanotklubb, berätta hur de har coronasäkrat tävlingen. Foto: SVT

Medan andra ställer in håller Katrineholm kanot-SM

Uppdaterad
Publicerad

Många fotbollscuper, maratontävlingar och SM har ställts in på grund av covid-19. Men Katrineholms kanotklubb får anordna en besättningsregatta. 200 deltagare från 20 lag har rest till Djulösjön för att tävla i kanot-SM under helgen.

Ett vanligt år anordnas en SM-vecka där alla kanottävlingar avgörs. Men detta coronaår har tävlingarna splittrats för att sprida ut deltagarna. Och Katrineholm får hålla i SM-tävlingarna för K2 och K4, det vill säga när två eller fyra personer sitter i kanoterna.

– De senaste åren har vi anordnat en besättningsregatta och i år fick vi frågan om vi kunde ha SM-status på den här besättningsregattan. Det är jättekul att vi får anordna det och det blir en viktig inkomst för vår klubb, säger Karin Lagmyr, vice ordförande i Katrineholms kanotklubb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.