Mediejätte köper Sörmlandstidningar

Publicerad

Mediekoncernen NTM förvärvar Sörmlands Media där tidningarna Eskilstuna-Kuriren, Strengnäs Tidning, Södermanlands Nyheter och Katrineholms Kuriren ingår.

– Vi gör det här i syfte att skapa de bästa förutsättningarna för att våra tre tidningar ska kunna komma ut med den journalistiska kvalitet de har i dag. Vi bedömer att det är större förutsättningar för det i en koncern med större ekonomiska muskler, säger Anders Frostell, ordförande i Stiftelsen Eskilstuna-Kuriren, till SVT.

Ett villkor för affären är att den stiftelseägda tidningen Eskilstuna-Kuriren ska fortsätta ges ut i samma form som den har i dag. Idag fick personalen på de olika tidningarna information om affären.

– Vi genomför inte den här affären för att slå igen någon titel men hur det kommer se ut på personalsidan finns det idag ingen som kan svara på mer än att det kommer att bli förändringar i framtiden, säger Lennart Foss, koncernchef på NTM.

Den personal som idag är anställd i Eskilstuna-Kuriren AB kommer att erbjudas fortsatt anställning inom Sörmlands Media.

Får aktier som betalning

Planen är att affären ska genomföras den 1 november. Då ska Eskilstuna-Kuriren också få en styrelseplats och en aktiepost i NTM som betalning.

NTM är en svensk mediejätte med cirka 1300 anställda och äger bland annat mediebolagen Östgöta Media, Upsala Nya Tidning AB och Norrbottens Media. Huvudkontoret ligger i Norrköping.

I förvärvet ingår även tryckeribolaget Ektab och fastighetsbolaget Printfast, samt Eskilstuna-Kurirens ägarandel i mediekoncernen Mittmedia.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer