Hör kommundirektören Sari Eriksson berätta vad kommunen kommer göra för att minska smittspridningen i klippet ovan. Foto: SVT/Fredrik Sandberg/TT

Mer än dubblering av nya covid-fall i Katrineholm – skolor går över till distansundervisning

Uppdaterad
Publicerad

De senaste siffrorna över smittspridningen i Sörmland var rekordhöga – totalt 996 nya covid-19 fall rapporterades förra veckan. Störst ökning hade Katrineholm med över en fördubbling. För att minska smittspridningen går man från och med måndag över till distansundervisning inom gymnasiet och högstadiet i tre veckor, enligt kommundirektör Sari Eriksson.

– Läget är allvarligt, säger hon. 

I Katrineholm hade man 91 bekräftade fall av covid-19 under vecka 10, veckan efter hade antalet stigit till 211. Det är den högsta siffran som har uppmätts i kommunen under pandemin. En ljusglimt är dock att det just nu inte finns någon smitta inom kommunens verksamheter inom vård och omsorg.

Gymnasiet och högstadiet går på grund av smittspridningen över till distansundervisning från och med måndag och tre veckor fram. Undantaget är bland annat elever inom särskolan och resursskolan. Enligt Katrineholms kommun finns även praktiska moment och andra examinationer som inte kan skjutas upp. Dessa ska också genomföras på plats.

Hör hur kommunen kommer agera för att minska smittspridningen i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet