Markus Rosenberg håller med Malmös supportergrupp i beslutet att skippa bortamatchen mot AFC. Foto: TT/SVT

MFF-fansen bojkottar AFC – stjärnan backar beslutet

Publicerad

På lördag kommer serieledarna Malmö FF till Eskilstuna för match mot AFC. Men några bortasupportrar ser inte ut att följa med. Detta då MFF Support anser att AFC motarbetar föreningsdemokratin.

AFC Eskilstuna har tidigare fått kritik för att det ska vara svårt att bli medlem i klubben och för att medlemsavgiften ligger på 1000 kronor, vilket är klart högre än de andra klubbarnas. Ordföranden Alex Ryssholm är därtill vald på hela tio år.

”I sämsta fall ett fåtal”

Det är bakgrunden till att MFF Support i våras tog beslut om att bojkotta bortamatchen mot AFC.

– I bästa fall är det inga supportrar. I sämsta fall ett fåtal, säger Thelma Ernst, ordförande i MFF Support, till Sydsvenskan.

Håller med supportrarna

Klockan 16:00 på lördag är det avspark i matchen på Tunavallen och flera av MFF-spelarna reagerar nu på beslutet. En av dem Malmös lagkapten Markus Rosenberg som står bakom beslutet.

– Jag håller med. Men man får ju se det på vilket sätt man vill. Finns inte så mycket att diskutera. Klart ovanligt att spela utan supportrar, men det är 90 minuter fotboll och vi ska vinna matchen, men klart tråkigt med mindre folk – vårt bortafölje hjälper oss jättemycket, säger han till Sydsvenskan.

”Får väl stanna hemma och se på tv”

Alex Ryssholm är ordförande i AFC Eskilstuna.

– Det är inte så mycket att kommentera. Vill de inte stödja sitt lag får de väl stanna hemma och titta på tv. Deras kritik är grundlös och skulle de vända sig till mig skulle jag förklara allt, säger han.

Hur förklarar du den höga medlemsavgiften?

– Oavsett om vi har en hög medlemsavgift är vi den billigaste föreningen i landet. AFC är billigare för ungdomar att spela i än andra klubbar och medlemsavgiften går även till att alla våra supportrar går gratis på matcherna.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.