Kommer det att synas några himmelsblå halsdukar på Tunavallen? Inte om MFF Support får bortalagets supportrar att bojkotta matchen. Foto: Andreas Hillergren och Conny Sillén/TT

MFF-support vill bojkotta Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF:s supporterklubb uppmanar till bojkott av bortamatchen mot den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna.

Bakgrunden är kritiken mot Eskilstunaklubben för att, bland annat, välja sin ordförande på tio år och att dess medlemsavgift som är dubbelt så dyr som den näst dyraste i allsvenskan.

Att klubben har få medlemmar och dessutom en väldigt dyr medlemsavgift, som kanske motverkar att fler vill bli medlemmar, fick Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson att i veckan uttala sig ifrågasättande om saken. Han tyckte inte att det stämde med den bild han har av systemet med 51-procentsregeln som ska garantera medlemsinflytandet i en förening.

Och nu vill alltså MFF Support, stark förespråkare av 51-procentsregeln, att fansen ska bojkotta matchen på Tunavallen den 19 augusti.

”Verkar i gråzoner”

”Vi ser en fotbollsförening som konstant verkar i gråzoner av 51-procentsregeln genom affärsmannen Alex Ryssholm och hans privata intressen. Vi ser en förening som motarbetar föreningsdemokratin. Vi ser en förening som försvårar och ifrågasätter medlemskap”, skriver MFF-support.

– Att bojkotta en match är jätteosportsligt och fotboll det är sport. Fotbollsplanen är inte en politisk arena, det är en fotbollsarena, säger Eskilstunas ordförande Alex Ryssholm till Eskilstuna-Kuriren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.