Militärbefäl misstänkt för misshandel och sexofredanden efter muckarfest

Uppdaterad
Publicerad

En anställd inom Försvarsmakten ska ha utsatt flera rekryter för sexuellt ofredande och en för misshandel. Händelserna har nu anmälts av den anställdes högsta chef, som vill se att personen avskedas.

Efter att ha avslutat sin militära grundutbildning bestämde sig rekryterna att arrangera en muckarfest för att fira den avslutade utbildningen. Även de befäl som deltagit under utbildningen bjöds in.

Ett av befälen misstänks nu för sexuellt ofredande och misshandel efter att ha misshandlat en av rekryterna, tog en annan på rumpan, en tredje på könet och lyft upp kjolen på en fjärde under festkvällen, enligt anmälan.

Enligt utredningen har befälet en annan bild av händelserna, och menar bland annat att han inte slagit någon utan bara har skojbrottats. Han känner heller inte igen att han skulle ha tafsat på ett ovälkommet sätt.

Befälets högsta chef vill nu se den misstänkta avskedad, och har anmält ärendet till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.