Miljonbidrag ska stärka integrationen i Nyköping

Publicerad

Nio miljoner kronor från statliga myndigheten Tillväxtverket – det har Nyköpings kommun fått löfte om. Pengarna ska användas till att minska segregationen, och nu ska kommunen ta fram en plan för hur det ska gå till.

Kommunen har tänkt att pengarna ska gå till tre olika satsningar som ska främja integration.

Det ena projektet handlar om att utveckla stadsdelen Brandkärr, som växer ihop med Marieberg och Stensborg. Det behövs en plan för hur området ska utvecklas och kompletteras med till exempel torg, föreningslokaler och service, och den planen är det tänkt att samhällsbyggnadskontoret ska ta fram.

Ökad trygghet

Kommunen vill också börja dela ut ekonomiska bidrag till personer eller grupper som verkar för integration i Nyköping, samt att offentliga platser ska bli tryggare.

På tisdag väntas kommunstyrelsen fatta beslut om att ta fram det bakgrundsunderlag som behövs för att genomföra projekten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nyköping

Mer i ämnet