Åtal för mordförsök på parkeringsplats i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som misstänks för att ha försökt mörda sin före detta flickvän på en parkeringsplats i Värmbol i Katrineholm förra året åtalas nu på flera punkter.

Det var den 8 oktober förra året som en man i 40-årsåldern attackerade sin före detta flickvän, en kvinna i 30-årsåldern på en parkering i Katrineholm. Kvinnan klarade sig och mannen, som blev internationellt efterlyst, kunde gripas en knapp vecka senare i Vingåker.

Enligt åtalet ska mannen ha attackerat henne med en kniv och stuckit henne i halsen och på bröstet. En rättsmedicinsk undersökning visar att kvinnans skador inte var livshotande, men åklagaren hävdar att det endast berodde på tillfälliga omständigheter att hon inte fick livshotande skador eller dog.

Tidigare dömd för brott mot kvinnan

Åklagaren yrkar på försök till mord i första hand och grov misshandel i andra hand. Åklagaren yrkar även på att de misstänkte mannen ska utvisas ur Sverige utan rätt att återvända.

Enligt åtalet ska den misstänkte mannen tidigare ha utsatt kvinnan för våld, något han dömdes för 2019 och avtjänade ett fängelsestraff för.

Hotade en person med kniv

Mannen misstänks också för grovt olaga hot och olaga hot mot en annan man. Han ska bland annat ha visat upp en kniv och hotat att döda eller skada personen samma dag som kvinnan blev attackerad. Ytterligare dödshot ska ha skickats till personen två dagar senare.

Den åtalade mannen förnekar samtliga brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.