Mannen hittades svårt skadad i ett trapphus. Foto: Filip Lundh

Misstänkt mord i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En skadad man i 60-årsåldern hittades medvetslös med stickskador sent på måndagskvällen i ett trapphus i ett bostadsområde i Eskilstuna. Polisen utreder händelsen som mord.

Larmet kom 22:42 om att en man hittats med stickskador i ett trapphus i stadsdelen Skogsängen. Mannen fördes svårt skadad till sjukhus.

– Mannen anträffades blodig och medvetslös. Han är sedermera avliden, säger Annica Redlund, vakthavande befäl vid polisen i Sörmland, till Eskilstuna-kuriren, som var först med att rapportera om händelsen.

Mordet i Skogsängen

Ingen gripen

Polisen sökte igenom området och vid lunchtid under tisdagen greps en 22-årig man misstänkt för brottet. Han sitter nu anhållen.

Dörrknackning pågår och viss teknisk undersökning har genomförts. Det hela utreds som mord alternativt dråp.

– Det som gäller nu är fortsatt teknisk undersökning och sammanställning av inkomna uppgifter. Vi arbetar brett med det här, säger polisens presstalesman Björn Öberg.

Anhöriga till den avlidne är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Skogsängen

Mer i ämnet