Foto: SVT

Kvinna häktas för mord efter fyndet av kvarlevor i en utbrunnen bil

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har tidigare häktats misstänkt för människorov efter att polisen funnit en utbrunnen bil med vad som tros vara kvarlevorna av en man som anmälts försvunnen. På fredagen häktades kvinnan på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var den 17 december som polisen hittade en bil i området Hedlandet utanför Eskilstuna med kvarlevorna av vad som misstänks vara en man. Bilens ägare är en man i 50-årsåldern från Hallstahammar i Västmanland som är anmäld försvunnen. Att det är han som hittats i den utbrunna bilen har dock ännu inte kunnat bekräftas.

– Vi kan inte säga till hundra procent, men vi kommer antagligen att veta nu efter helgerna, säger Lars Franzell på polisens enhet för grova brott i Eskilstuna.

Mordet i Hedlandet

Häktad för mord

En kvinna i 40-årsåldern som är bekant med mannen häktades före jul misstänkt för människorov. Under fredagen begärde åklagare Anna Asklöv att kvinnan i stället skulle häktas misstänkt för mord. Häktningsförhandlingen hölls på eftermiddagen i Eskilstuna tingsrätt.

– Jag yrkade att kvinnan i första hand skulle häktas enbart för för mord, och så blev det, säger Anna Asklöf.

Kvinnan häktades på sannolika skäl, som är den högre misstankegraden.

Fynd i en fastighet

Polisen har genomsökt en fastighet i Eskilstuna kommun som kvinnan hyrt sedan den 1 december.

– På den fastigheten har polisens tekniker gjort iakttagelser och fynd som jag menar talar för att något har hänt den här försvunna personen. Sedan har ju hans bil påträffats och jag har påstått för tingsrätten i dag att det med största sannolikhet är han som påträffats i bilen. Det har också tingsrätten gått på, säger Anna Asklöf.

Det finns också andra omständigheter som stärker misstankarna mot kvinnan, men som åklagaren i nuläget inte vill gå in på.

– Men kvinnan själv förnekar såväl människorov som mord och vill inte ge några kommentarer, säger Anna Asklöf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Hedlandet

Mer i ämnet