Misstänkt mordförsök på kvinna i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen uppger att en kvinna i 30-årsåldern utsatts för mordförsök i Katrineholm under torsdagen. Polisen söker efter en misstänkt gärningsman i 40-årsåldern som senare under torsdagskvällen anhölls i sin frånvaro.

Det var vid 14-tiden på torsdagen som en kvinna i 30-årsåldern kom in till akutmottagningen på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm med allvarliga skador. Det uppger polisen som misstänker att en man i 40-årsåldern tillfogat kvinnorna skadorna med hjälp av ett tillhygge.

Dådet ska ha utspelat sig på en parkeringsplats i Värmbol i Katrineholm.

Kom inte in med ambulans

Exakt vilka skador eller vilket slags tillhygge det handlar om vill polisen inte gå in på.

– Men skadorna bedömdes initialt som allvarliga, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Enligt honom är det oklart hur kvinnan tog sig till akuten efter att ha utsatts för det misstänkta mordförsöket.

– Hon ska inte ha kommit med ambulans, men inte heller helt på egen hand. Så någon form av skjuts har hon fått, säger han.

Har relation

– Mannen och kvinnan ska ha någon form av relation. De är inte främlingar, säger Dennis Johansson Strömberg.

Den misstänkte mannen är i skrivande stund ännu inte gripen.

– Vi söker efter honom, säger Dennis Johansson Strömberg.

Vid 22-tiden på torsdagskvällen uppgav polisen att mannen anhållits i sin frånvarom och under fredagsmorgonen hade polisen ännu inte lyckats gripa den misstänkta mannen.

Avspärrning

Polisen har bland annat spärrat av ett område i Katrineholm under dagen.

– Avspärrningen är hävd och jag hoppas man gjort några fynd som kan föra utredningen framåt, säger Dennis Johansson Strömberg.

Söker vittnen

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord och vill gärna komma i kontakt med vittnen till händelsen.

– Eftersom det här hände på en parkeringsplats, så kan det ju finnas vittnen till det här, säger Dennis Johansson Strömberg.

Polisen tar emot tips på telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.