Misstänkt sexbrott i bil i Eskilstuna – förbipasserande larmade polis

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 09 på tisdagsmorgonen larmades polis ut till Skogstorp i Eskilstuna där en kvinna ska ha blivit utsatt för sexuellt ofredande i en bil.

Enligt polisanmälan ska mannen och kvinnan ha suttit i bilen när mannen gjorde ett sexuellt närmade mot kvinnans vilja. Hon ska då ha tagit sig ut ur bilen och påkallat uppmärksamhet från en person i närheten som larmade polis. Händelsen rubricerades först som försök till våldtäkt men ändrades snart till sexuellt ofredande.

– En brottsrubricering är alltid initial och ändras utefter vad vi vet. Den kan ändras om det framkommer uppgifter som gör att brottsrubriceringen blir svår att nå rent juridiskt, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Kan ha en relation

Polisen vet ännu inte om kvinnan och mannen har någon relation, men de ser det som troligt.

– Vi har ingen misstänkt ännu så vi vet inte vem den här mannen är. Men det är klart att om man har befunnit sig i en bil med någon så kan man tänka sig att de har någon slags relation, säger Dennis Johansson Strömberg.

Kvinnan har förhörts men det finns ännu ingen misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.