Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En misstänkt skottlossning inträffade i Årby i Eskilstuna under onsdagskvällen. Foto: Tobias Sternhag/etunawebben.se

Misstänkt skottlossning i Årby – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Vid klockan 20.34 på onsdagen larmades polispatruller till området Årby i Eskilstuna efter larm om misstänkt skottlossning. En person har gripits och sedan anhållits efter en husrannsakan, uppger polisen.

När patruller kom fram till Årby vid klockan 20.50 fanns det till en början inga tecken på något brott. Polisen rörde sig i området och hittade då spår som tydde på att en skottlossning hade ägt rum utanför en bostad på Årbygatan.

Ett område spärrades av men ingen skadad person anträffades.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

– Inget på platsen tyder heller på att någon skadats, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund till TT.

Greps efter husrannsakan

Polisen skriver på sin hemsida att de ”arbetat sig fram till misstanke mot en person” och därefter genomfördes en husrannsakan.

Den misstänkta personen befann sig i bostaden och greps.

– Vi har lagt ett pussel och arbetade fram till en person som vi kunde betrakta som misstänkt för skottlossningen. Vi har gjort husrannsakan i en bostad i Skiftinge. Där greps den här personen, misstänkt för grovt vapenbrott, säger Åsa Willsund till TT.

På torsdagsmorgonen uppger polisen att man hittade ett skjutvapen i samband med husrannsakan och att personen under natten anhållits av åklagare, skäligen misstänkt för grovt vapenbrott. Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet